Pas på med PayPal i udlandet

PayPal er et nyttigt værktøj for alle, som arbejder med internet marketing. Men hvis du ikke er opmærksom, når du er i udlandet, kan du pludselig stå med en spærret konto; og en masse ubetalte regninger.
Pas på med PayPal i udlandet

Indholdsfortegnelse

Arbejder man indenfor affiliate marketing, så er det svært at komme udenom PayPal.

De fleste udenlandske webservices bruger PayPal som betalingsmiddel, og outsourcer man f.eks. til et land som Filippinerne, er det også oftest PayPal, der bruges til afregning.

Normalt fungerer PayPal helt smertefrit; men som med så mange andre, store virksomheder, så bekymrer PayPal sig ikke specielt meget om den enkelte bruger. Så når noget går galt, så er der ikke meget hjælp at hente.

Lukning af PayPal i Burma

Da jeg rejste rundt i Burma i februar, ville jeg lige oprette et nyt domæne. Og som så mange gange før var planen at betale med min PayPal konto.

Men i stedet for en gennemført betaling fik jeg besked om, at min PayPal konto var blevet spærret; da Burma anses for et risikoland.

Jeg fik ingen advarsel eller besked om, at det ikke var muligt at logge ind fra Burma; kontoen var bare spærret med det samme.

Og for at få ophævet spærringen, skulle jeg sende dokumentation for, at jeg var den retmæssige ejer. Denne dokumentation skulle være billed-id samt et kontoudtog eller f.eks. en elregning med mit navn på.

Normalt ville det jo bare være et irritationsmoment, men når man står i Burma, og ikke kommer tilbage til Thailand før 14 dage efter, så er det et noget mere alvorligt problem.

Den nødvendige dokumentation kunne heldigvis klares forholdsvis nemt via et foto af mit pas og et kontoudtog fra min netbank.

Men jeg kunne jo ikke få lov til at uploade det, da jeg ikke kunne logge ind på min konto fra Burma; fordi den var spærret.

Og et forsøg på at kontakte supporten hjalp ikke meget. De fortalte mig bare, at jeg var blevet spærret på grund af, at jeg forsøgte at bruge PayPal fra Burma; og det vidste jeg jo godt.

Jeg prøvede at simulere, at jeg befandt mig i Malaysia via en VPN-løsning. Men det var fuldstændig umuligt at få til at fungere sammen med det meget langsomme Internet i Burma.

Så til sidst måtte jeg give op og acceptere, at jeg først kunne få løst problemet, når jeg kom til Thailand.

Hvorfor var det et problem?

Jeg kunne godt leve med, at jeg ikke kunne bruge PayPal til at betale med i et par uger. Heldigvis havde jeg også betalt min filippiner på forhånd, så det gik ikke ud over hende, at jeg ikke kunne overføre penge.

Men problemet var, at betalingen for en lang række af mine webservices bliver trukket automatisk via min PayPal konto.

Så i løbet af de 14 dage nåede jeg at få en del mails om, at min betaling ikke var gået igennem; og at de ville prøve at par dage senere.

Heldigvis blev slutresultatet kun, at en enkelt service blev lukket ned. Og det var ikke en, der var kritisk. Men jeg fik en lektion i at passe på, når jeg bruger PayPal i udlandet.

Listen der ikke findes

Efterfølgende prøvede jeg at finde en liste via Google over hvilke lande, hvor man risikerer at få spærret sin konto, hvis man bruger PayPal. Og det var umuligt at finde.

Derfor skrev jeg til PayPal’s support. Og det var også op ad bakke; for de trækker vist bare et standardsvar fra posen, når de svarer på supportspørgsmål.

Første svar lød således, da jeg bad om en liste over lande, hvor det ikke er tilladt at bruge PayPal:

“We will limited accounts even if they are not on the list of countries that PayPal does not support. For your own security, when you log on from a different country, we may limit your account to protect you from unauthorized account access.”

Jeg bad igen om at få at vide, hvor PayPal ikke er tilladt; og fik dette svar:

“I understand from your email that you want to know which countries PayPal can be used in. I you go to www.paypal.dk and at the bottom there is a flag, if you click on that and click see all countries, you can see all the countries that PayPal currently offer accounts in. However I would like to say that since you have a Danish account, you can get limitation on your PayPal account if you log on from other countries then Denmark.”

Nej, nej, nej… Jeg vil ikke have en komplet liste over hvilke lande, som PayPal tilbyder, at man kan oprette konti i.

Jeg vil bare gerne vide hvilke steder, hvor det ellers kan give mig problemer at bruge min eksisterende PayPal konto.

Og i tredje forsøg fik jeg en form for svar:

“I understand from your e-mail that you wish to have a list of countries in which you might face a limitation. Whenever you log in from another country that is not the country that you registered your account in, you might get your account limited due to our security system picking up irregular activity. If you go to www.paypal.dk and at the bottom there is a flag, if you click on that and click see all countries, you can see all the countries that PayPal currently offer accounts in. The countries that are not listed will be the countries in which you more likely will see your account being limited.”

Så svaret på mit spørgsmål ligger i den sidste sætning:

“The countries that are not listed will be the countries in which you more likely will see your account being limited.”

Hvis man bruger sin PayPal konto i et land, hvor PayPal ikke udsteder konti, så er man i en højere risiko for at få sin konto spærret. Du kan dog tilsyneladende stadig få din konto spærret, selvom du logger ind i et land, hvor PayPal eksisterer.

De farlige PayPal lande

Det er altså ikke muligt at få en liste over lande, hvor brug af PayPal kan give problemer.

Du kan åbenbart også få problemer i alle lande, hvor din konto ikke er registreret.

Men samtidig er der så også lande, hvor der er større risiko for, at din konto bliver spærret. Det er i alle de lande, hvor PayPal ikke tilbyder mulighed for at oprette en konto.

Så løsningen er at kigge på listen over lande, hvor PayPal udsteder konti; og så konkludere at hvis landet ikke er på den liste, så er der større risiko for at få spærret sin konto.

Listen over lande, hvor PayPal tilbydes kan ses her: https://www.paypal.com/worldwide/.

Et hurtigt kig på listen kan bl.a. afsløre, at Burma (eller Myanmar som landet også kaldes) ikke er på listen. Og det var derfor naturligt, at jeg fik problemer der.

Rejser du til de typiske ferielande i Europa, får du ingen problemer; så længe du holder dig fra steder som Hviderusland, Makedonien og Moldova. Monaco er godt nok heller ikke på listen, men mon ikke det skyldes, at de bruger den franske PayPal der.

Der er dog en række fremtrædende rejsedestination udenfor Europa, hvor Paypal ikke tilbyder konti; og du derved kan risikere at få din konto lukket.

Det er lande som Burma, Cuba og Ghana; steder der efterhånden er i en del rejsekataloger og på mange backpackeres rejseruter.

Og er du udsendt som soldat, så skal du nok heller ikke forsøge at bruge PayPal i Afghanistan.

Der er i alt 193 officielle lande i Verden (ifølge FN). Og af dem er der netop nu 30 lande, hvor brug af PayPal kan give problemer. Disse lande er:

 • Afghanistan
 • Amerikansk Samoa
 • Bangladesh
 • Burma / Myanmar
 • Cameroun
 • Cuba
 • Côte d’Ivoire / Elfenbenskysten
 • Den Centralafrikanske Republik
 • Ghana
 • Haiti
 • Hviderusland
 • Irak
 • Iran
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Makedonien
 • Moldova
 • Monaco
 • Nigeria
 • Nordkorea
 • Pakistan
 • Paraguay
 • Puerto Rico
 • Sudan
 • Syrien
 • Usbekistan
 • Vestsahara
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea

Listen er baseret på en sammenligning af alle verdens lande holdt op imod de lande, hvor PayPal tilbyder konti.

Det kan også ske i Danmark

Nu tror du måske, at hvis du bare holder dig fra at bruge PayPal i disse lande, så er du på den sikre side. Men sådan er det desværre ikke.

Et par måneder efter at jeg fik spærret min konto i Burma, så skete det samme igen; og denne gang var det i Danmark.

Her skyldes det dog bare en sikkerhedsforanstaltning, hvor jeg tilsyneladende var blevet udvalgt til en tilfældig kontrol.

Så bare fordi du ikke rejser til ”eksotiske” land, så kan du ikke være på den sikre side. Risikoen er dog tilsyneladende mindre.

Og det er alt andet lige nemmere at løse udfordringerne fra Danmark end fra Burma.

Måske vil du også læse...

4 reaktioner

 1. Cookie-cutter svaret på alt af den slags lader nu til dags at være:”Brug en VPN!”

  Jeg bruger selv “luksusudgaven” fra ExpressVPN og er enormt godt tilfreds. Så kan man bl.a. bruge paypal og lignende så meget man lyster uden at skulle bekymre sig om skumle hackere.

  /Søren

  1. Som udgangspunkt er jeg ikke uenig.

   Der er bare det problem, at hvis man befinder sig i et land som Burma, så er internettet meget langsomt – og det bliver nærmest umuligt, hvis man skal køre via en VPN.

   Jeg prøvede som bekendt at køre via Malaysia for at kunne genoprette min Paypal-konto – men måtte opgive pga. hastigheden.

 2. “Så kan man bl.a. bruge paypal og lignende så meget man lyster uden at skulle bekymre sig om skumle hackere.”

  Det er jeg heller ikke enig i.

  For PayPal, netbank, Google-søgninger, Facebook (hvis du har slået SSL til) er automatisk kryptereret, så der betyder det ingenting, om du kører gennem en krypteret VPN-forbindelse (som jeg formoder du hentyder til). For din trafik er allerede krypteret.

  Samtidig betyder en krypteret forbindelse ingenting, hvis du sidder på en maskine der er kompromitteret af f.eks. malware der kan aflæse tastetryk osv.

  Så en VPN er altså ikke lig med en beskyttelse mod hackere. Det er et værktøj i værktøjskassen, men ingen garanti.

 3. Rigtig brugbar/vigtig informations artikel. Er selv gået væk fra paypal efterhånden. Vil gerne have en platform hvor jeg ved der ikke pludselig er problemer, som du f.eks nævner med at ens betalinger fuldstændig stopper. Det giver mig hvertfald ikke mere tryghed hos dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Min Bucket-Liste
 • Besøge 100 lande (besøgt 106) (januar 2020)
 • Bestige Kilimanjaro
 • Se kirsebærtræerne blomstre i Japan
 • Trekke til Mount Everest Base Camp
 • Overnatte på et ishotel
 • Køre i tog fra Danmark til Tibet
 • Se Formel 1 i Monaco
 • Opleve karnevallet i Rio (igen) – og deltage
 • Rejse til øerne i Stillehavet
 • Se kæmpepandaer (marts 2015)
 • Køre i bil fra Danmark til Istanbul
 • Se nordlys (november 2016)
 • Sejle igennem Panama-kanalen
 • Køre Østersøen rundt i bil (august 2017)
 • Opleve fly lande og lette på Sint Maarten (marts 2016)
 • Se sneaber i Japan
 • Køre til Las Vegas ved skumringstid
 • Opleve en bjergetape i Tour de France (juli 2018)