Amazon rapport – marts 2015

Marts måneds salg var ventet med lige dele frygt og spænding. For jeg havde på forhånd kunne se, at jeg ikke ville komme til at sælge det samme som i januar og februar. Men hvor meget var mit salg faldet?
Amazon rapport – marts 2015

Indholdsfortegnelse

I januar og februar havde jeg helt fantastiske indtægter på over 17.000 kroner pr. måned. Jeg kunne dog hurtigt se, at mine indtægter i marts ikke ville blive på samme høje niveau.

Det store spørgsmål var derfor, hvor meget de reelt var faldet. Det kommer vi tilbage til lige om lidt.

Den kvikke læser har måske også bemærket, at der ikke mere indgår ordet ”Kindle” i overskriften. Grunden til dette er, at jeg har udvidet min bogforretning, så jeg ikke kun nøjes med at udgive Kindle bøger.

Sidst med ikke mindst så har jeg haft lidt udskiftning i mine skribenter. Den ene var helt frivilligt. Den anden var jeg ret ked af at slippe.

Læs med og bliv klogere på hvordan min marts har været som Amazon-måned.

Createspace

Den mest interessante indtægt er den, som man kan få, ved at udnytte det arbejde, der allerede er udført én gang.

Så når jeg har betalt for at få skrevet mine ebøger, så gælder det jo om at få så meget som muligt ud af dem.

Den mest åbenlyse måde er naturligvis at få flere til at købe mine Kindle bøger. Det kan jeg gøre ved at have gode anbefalinger, ligge højt på søgningerne osv. Alt sammen noget som jeg har været inde på tidligere.

Men en anden mulighed er at sælge til en helt anden målgruppe; f.eks. dem som ikke ejer en Kindle (eller en anden form for ebogslæser som f.eks. en tablet). Og det gør jeg nu ved også at udgive mine bøger som paperbacks.

Det lyder måske besværligt og omkostningskrævende. Men de tider, hvor man skulle bestiller 1000 bøger fra et trykkeri og opbevare dem i garagen, er forbi. I dag kan man få trykt sine bøger via ”print on demand”. Så først når en kunde køber en bog, bliver den reelt trykt og sendt af sted.

Det er der en del forskellige firmaer, der tilbyder. Det naturlige valg for mig var dog Createspace, da de er ejet af Amazon.

Det betyder, at mine paperback-bøger også kommer frem, når der søges efter både almindelige bøger samt Kindle-bøger på Amazon.

Helt grundlæggende har jeg valgt at udgive mine bøger som paperbacks af to grunde:

 • Mulighed for højere indtægt
 • Større troværdighed

Den første er jo ret åbenlys. Ved at få fat i de læsere, som ikke køber Kindle-bøger, kan jeg tjene flere penge på mine bøger. Samtidig giver at salg af en paperback også lidt mere pr. bog end et Kindle-salg.

Men jeg vurderer også troværdigheden som en væsentlig faktor. Når en potentiel køber skimmer ned over listen af Kindle-bøger, så vil det også fremgå, hvis en bog bliver solgt som paperback.

Og da der kun er et fåtal af bøgerne (specielt i de mere snævre nicher) som også kommer som paperbacks, så vurderer jeg, at mine bøger virker mere som ”rigtige” bøger.

Da det tager noget længere tid at udgive en bog som paperback (først og fremmest pga. formateringen), så har jeg i første omgang har valgt kun at udgive mine bedst sælgende bøger. Efterhånden vil jeg så også udgive en række af de andre bøger; med håb om at de kommer til at sælge bedre.

De konkrete tal for salg og antal udgivelser følger lige efter tallene for mine Kindle bøger.

Tal for marts

Men lad os nu kigge på salgstallene for marts for at se, hvor galt det er gået i forhold til de to foregående måneder.

Kindle

Nye bøger: 15
Bøger i alt: 97

Salg: 601 stk. – kr. 8.281
Udlån: 655 stk. – kr. 6.036
Gratis: 9.799 stk.

Indtjening i alt: kr. 14.317
Sidste måned: kr. 17.551
Forbedring: kr. -3.234 (-18 %)

Som beskrevet, så havde et forventet fald i indtægterne. Men det var faktisk ikke så slemt, som jeg egentlig havde frygtet.

I forhold til december er det stadig næsten en fordobling af indtægten. Så januar og februar havde bare været ekstremt gode måneder.

Den væsentligste årsag til faldet er da også, at jeg ikke har haft de samme bestsellere i marts; som har kunnet trække læsset og for alvor hive antallet af solgte bøger op.

Alle de andre måneder har jeg også haft flere salg end udlån. Men i marts var det omvendt. Det betyder naturligvis også noget for indtægten. For mens et salg gav kr. 13,78 i marts (med den aktuelle dollarkurs), så gav et udlån kun kr. 9,22.

Kigger vi lidt nærmere på indtægten for udlån, så fik jeg i februar fik jeg $1,40 for et udlån, mens jeg i marts fik $1,34. Denne indtægt pr. udlånt bog svinger fra måned til måned; men var altså lavere i marts end februar.

Det er jo ikke umiddelbart noget, der var specielt gavnligt for min indtægt, men omregner vi det til kroner og øre, så ser det lidt anderledes ud. For med den aktuelle, gennemsnitlige dollarkurs, så fik jeg i februar kr. 9,23 for et udlån. I marts var tallet kr. 9,21. Indtægten pr. bog var altså stort set ens i de to måneder.

Den store valutagevinst hentes derfor på salget af bøger; der i dollars stort set er ens fra måned til måned. Men når man tager valutakurserne i betragtning, kan der være rigtig meget at hente (som jeg beskrev indgående i sidste uge i mit indlæg om valutaspekulation for online folk).

For regner vi i dollars, så er mine indtægter faldet fra $2.674 til $2.079; et fald på lidt over 22 %. Til gengæld er dollarkursen steget med lige knap 5 %. Og det betyder altså, at jeg begrænser mit samlede indtægtsfald til ”kun” 18 %.

Så endnu engang kan jeg glæde mig over, at dollarkursen er steget; selvom det naturligvis havde været sjovere, hvis også mine indtægter i dollars var steget i stedet for faldet.

Men lad os nu hoppe videre til tallene for Createspace (mine paperbacks).

Createspace

Bøger i alt: 19

Salg i alt: 11 stk.

Indtægter i alt: kr. 299

Jeg har altså tjent 299 kroner på 11 paperback-salg; svarende til en indtægt på godt 27 kroner pr. salg.

Det er altså noget højere end de knap 14 kroner, som jeg tjener på salg af en Kindle bog. Så udover at jeg sælger flere bøger, så tjener jeg også mere pr. bog med Createspace.

11 salg for 19 bøger lyder måske ikke af så meget. Men det skal ses i lyset af, at bøgerne først blev udgivet mellem d. 20. marts og 29. marts.

Og samtidig tager det mellem 3 og 5 dage, før at bøgerne også bliver synlige på Amazon. Så reelt har der kun været meget få dage, hvor de har været til salg.

Jeg er derfor også sikker på, at tallene kommer til at se helt anderledes ud, når vi kigger på dem for april.

Samlet indtægt

Kindle: kr. 14.317

Createspace: kr. 299

I alt: kr. 14.616
Sidste måned: kr. 17.551
Forbedring: kr. -2.935 (-17 %)

Samlet set fik jeg altså en indtægt på kr. 14.317 i marts måned; hvilket resulterede i et samlet fald på 17 %.

I april regner jeg med at sælge nogenlunde det samme antal Kindle-bøger som i marts. Til gengæld har jeg en forventning om at sælge nogle flere paperbacks; så min samlede indtægt forhåbentlig bliver noget større i april.

Indtjening pr. bog

De foregående måneder har jeg kigget på, hvad jeg har kunnet tjene pr. bog (baseret på de bøger der har været til salg hele måneden). Og det vil jeg naturligvis også gøre for marts.

I marts solgte/udlånte jeg ”gamle” bøger for kr. 12.736; hvilket rent faktisk er en andel på 87 % af det samlede antal salg.

Denne indtægt fordelte sig på 1.107 stk. downloadede bøger (knap 36 pr. dag). Omregnet giver det kr. 11,50 pr. solgt/udlånt bog.

I alt havde jeg 82 ”gamle” Kindle bøger på Amazon. Det giver en indtægt på kr. 155 pr. bog i gennemsnit (naturligvis med store variationer imellem de forskellige titler); eller omregnet fem kroner pr. bog pr. dag.

Sammenlignet med februar har min indtægt pr. download været en krone højere i marts (fra kr. 10,50 til kr. 11,50). Til gengæld har min indtægt pr. bog været 56 kr. lavere; svarende til kr. 2,55 pr. bog pr. dag.

Dette fald på over 26 % er naturligvis den helt store forklaring på, hvorfor jeg ikke har tjent så meget i marts som i februar; til trods for en bedre dollarkurs og flere titler hos Amazon.

Og det er naturligvis noget, som jeg skal arbejde på at få hævet. Både ved at få flere salg på mine gamle bøger, samt ved at finde frem til de titler/nicher, der sælger bedst.

Farvel til to skribenter

I marts har jeg også sagt farvel til to af mine skribenter; hvilket både har været godt og skidt.

Den ene valgte jeg selv at skille mig af med. Efter ni bøger lavede hun stadig de samme formateringsfejl; til trods for at jeg havde gjort hende opmærksom på det flere gange. Så her valgte jeg simpelthen at stoppe med at give hende opgaver.

Det er ok at lave en fejl en eller to gange. Men når man laver den samme fejl igen og igen, så er det sjusk.

Og med de mange skribenter, som man kan finde på Elance, er der ingen grund til at holde fat i en person, som giver en ekstra arbejde.

Min anden skribent (en journalist fra Rumænien) blev til gengæld forfremmet på sit ”rigtige” job; så hun havde ikke tid til at skrive mere for mig. Det var jeg ret ked af, for hun havde både været god og billig.

Nu har jeg så fundet en anden skribent, som også leverer en fornuftig kvalitet; dog noget dyrere end den forrige. Hun er ligeledes journalist; og så er hun fra Malawi. Ja, man kan finde fornuftige skribenter fra hele verden.

Nu har jeg så to skribenter, der i alt leverer tre bøger om ugen. Det er en mindre en før; hvilket er et bevidst valg.

For med de mange bøger, som jeg er oppe på, så skal min VA også kunne følge med; og stadig levere et fornuftigt stykke arbejde i forhold til de gamle bøger.

Jeg har dog gjort mig visse tanker omkring, hvordan hun kan blive mere produktiv i det, som hun laver; ved at hun ”outsourcer” noget af sit arbejde til en tredje person.

Det (og sikkert en række andre ting) må du dog vente med til i næste måned, hvor jeg kommer med en ny Amazon rapport.

2 Responses

 1. Tillykke med det gode resultat. Jeg kender følelsen af at dele en indkomstrapport, hvor salget er gået en smule tilbage, men jeg er synes egentlig bare det gør hele oplevelsen mere troværdig og identificerbar.

  Alle forretninger går jo en smule frem og tilbage – især i begyndelsen.

  Igen tillykke med det gode resultat og super spændende vinkel med Createspace. – Tue

  1. Det “gode” ved at salget er gået tilbage er jo også, at man er endnu mere motiveret for at få det til at gå den rette vej igen – specielt når man står til regnskab for alle ens læsere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Min Bucket-Liste
 • Besøge 100 lande (besøgt 106) (januar 2020)
 • Bestige Kilimanjaro
 • Se kirsebærtræerne blomstre i Japan
 • Trekke til Mount Everest Base Camp
 • Overnatte på et ishotel
 • Køre i tog fra Danmark til Tibet
 • Se Formel 1 i Monaco
 • Opleve karnevallet i Rio (igen) – og deltage
 • Rejse til øerne i Stillehavet
 • Se kæmpepandaer (marts 2015)
 • Køre i bil fra Danmark til Istanbul
 • Se nordlys (november 2016)
 • Sejle igennem Panama-kanalen
 • Køre Østersøen rundt i bil (august 2017)
 • Opleve fly lande og lette på Sint Maarten (marts 2016)
 • Se sneaber i Japan
 • Køre til Las Vegas ved skumringstid
 • Opleve en bjergetape i Tour de France (juli 2018)