Amazon rapport – maj 2015

De seneste måneder er det gået tilbage med mine indtægter siden rekordmånederne i januar og februar. Det store spørgsmål for mig har derfor været, om jeg har fået vendt udviklingen ved bl.a. at satse på paperbacks.
Amazon rapport – maj 2015

Indholdsfortegnelse

I januar og februar lå mine indtægter omkring 17.000 kroner pr. måned for salg af Amazon Kindle bøger. I marts og april gik det desværre den forkerte vej.

Derfor satte jeg forskellige tiltag i gang, der gerne skulle vende udviklingen.

Et af disse tiltag var salg af ”print-on-demand” paperback bøger. Spørgsmålet er så, om det har hjulpet. Det kommer vi til lige om lidt. For jeg har også brugt måneden på andre ting.

Anmeldelser

En af de vigtigste faktorer i forbindelse med købernes valg af bøger fra en søgning, er helt sikkert anmeldelser.

Og dem har jeg grundlæggende haft for få af. I nogle tilfælde har der været bøger, der slet ikke har været anmeldt.

Derfor satte jeg min VA til at fokusere mere på at skaffe folk at bytte anmeldelser med.

Og for at frigive hendes tid til det, hyrede jeg hendes søster til at anmelde de bøger, som min VA havde byttet sig til.

Dette fokus har betydet, at jeg har fået langt flere anmeldelser end tidligere. Og jeg er sikkert på, at det kommer til at betyde flere salg på den lange bane.

Tal for maj

Men lad os kaste os over tallene for hhv. Kindle bøger og paperbacks. For det er fint med flere anmeldelser. I den sidste ende handler det dog om, om det også giver flere penge i kassen.

Vi starter med tallene for Kindle.

Kindle

Nye bøger: 11 stk.
Bøger i alt: 122 stk.

Salg: 646 stk. – kr. 8.716
Udlån: 589 stk. – kr. 5.333
Gratis: 13.161 stk.

Indtjening i alt: kr. 14.049
Sidste måned: kr. 12.698
Forbedring: kr. 1.351 (11 %)

I forhold til sidste måned er der positive nyheder over stort set hele linjen.

Først og fremmest er min Kindle-indtegning oppe på samme niveau som i marts; men dog stadig et stykke fra januar og februar.

Og jeg har da også haft både flere salg og flere udlån end måneden før.

Det eneste sted, som jeg er gået tilbage, er på antallet af gratis udlån (med et fald på omkring 11 %).

Til gengæld har jeg ikke fået skrevet så mange bøger som de forrige måneder. Det skyldes, at mine skribenter på skift har været på ferie; og derfor har været lidt ustabile med leveringen. Alligevel er det dog blevet til ca. en bog hver tredje dag.

Som altid vil jeg også vurdere de bøger, som jeg har haft til salg hele måneden; da de giver det mest retvisende billede af potentialet.

Mine ”gamle” bøger stod for et salg på kr. 12.777 i maj; hvilket svarer til 91 % af de samlede indtægter. Det har fordelt sig på 858 salg og 538 udlån; i alt 1123 downloads.

Det betyder, at jeg har tjent godt kr. 11,37 pr. bog; hvilket er en smule lavere end de kr. 11,57 fra sidste måned. Omregnet til procenter er det et fald på 2 %. Men med et dollarkursfald på 3 % er det faktisk lidt bedre end sidste måned.

I maj havde jeg i alt 111 bøger på Amazon i hele måneden. Det betyder, at jeg har tjent godt 115 kroner pr. bog; svarende til kr. 3,71 pr. bog pr. dag. Det er godt 30 øre lavere end forrige måned; eller ca. 7 %.

Altså kan den lavere dollarkurs ikke forklare hele det fald, som jeg har oplevet.

Forklaringen skal dog nok også nærmere findes i, at der er en del af de helt gamle bøger, som ikke sælger så godt som i starten.

Men nu bliver det interessant. For jeg har jo også satset på salg af paperbacks via Amazons søstersite Createspace. Og min forventning har været, at jeg ville kunne tjene en pæn sum penge der; penge som jeg ikke har skulle arbejde ekstra for udover at tilrette bøgerne til print.

Createspace

Nye bøger: 10 stk.
Bøger i alt: 40 stk.

Salg i alt: 160 stk.

Indtjening i alt: kr. 4.227
Sidste måned: kr. 2.400
Forbedring: kr. 1.827 (76 %)

I maj udgav jeg 10 nye bøger på Createspace, så jeg nu i alt er oppe på 40 stk. Det betyder, at godt hver tredje af mine bøger nu også fås som paperback.

Disse 40 bøger blev solgt i alt 160 gange; hvilket altså er fire gange pr. bog. Men der er naturligvis store udsving imellem de enkelte bøger. Mens nogle af de nyeste (som først kom i slutningen af maj) endnu ikke har solgt, så har min top 3 stået for 75 salg i alt; eller næsten halvdelen af alle salg.

Hver solgte bog giver godt 26 kroner; eller godt 2,3 gange så meget som en solgt/udlånt Kindle-bog. Der er altså en fornuftig ekstra indtjening ved at sælge paperbacks.

Omregnet til kolde kontanter, så har jeg haft en god salgsfremgang på kr. 1.827; lig med 76 %.

Det er naturligvis noget under min fremgang på 703 % i sidste måned; hvilket jo ikke er så overraskende antallet nye bøger taget i betragtning.

Og her mens jeg skriver dette indlæg, er jeg faktisk allerede oppe på stort set det samlede antal solgte bøger som for hele sidste måned. Så mon ikke næste måned også byder på en fremgang.

Lægger vi tallene for Kindle og Createspace sammen, kan det nok ikke komme som den helt store overraskelse, at der har været en fornuftig fremgang på intjeningen.

Samlet indtægt

Kindle: kr. 14.049

Createspace: kr. 4.227

I alt: kr. 18.275
Sidste måned: kr. 15.098
Forbedring: kr. 3.177 (21 %)

Denne måneds indtjening på 18.275 kroner gør, at jeg har haft en ny rekordmåned; og slået januar og februar med hhv. 5 % og 4 %.

Det skyldes naturligvis først og fremmest de nye Createspace-indtægter, der i maj udgjorde næsten en fjerdedel af de samlede indtægter; mod kun godt en sjettedel i sidste måned.

Jeg har en forventning om, at denne andel stiger yderligere; og der er derfor gode muligheder for endnu en rekordmåned i juni.

Sommerferie

Om det bliver tilfældet, vil jeg dog først afsløre, når vi når til midten af august. For i juli måned har jeg tænkt mig at holde en (velfortjent) sommerferie.

Så den næste Amazon rapport bliver en samlet for juni og juli.

Derfor vil jeg benytte lejligheden til at ønske dig en god sommer; hvad enten den skal foregå online eller offline.

4 reaktioner

 1. Hej Morten.

  Jeg faldt lige over din blog her i dag. Super flotte tal og fortsæt det gode arbejde. Det er fedt at se en dansker have succes med kindle bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Min Bucket-Liste
 • Besøge 100 lande (besøgt 106) (januar 2020)
 • Bestige Kilimanjaro
 • Se kirsebærtræerne blomstre i Japan
 • Trekke til Mount Everest Base Camp
 • Overnatte på et ishotel
 • Køre i tog fra Danmark til Tibet
 • Se Formel 1 i Monaco
 • Opleve karnevallet i Rio (igen) – og deltage
 • Rejse til øerne i Stillehavet
 • Se kæmpepandaer (marts 2015)
 • Køre i bil fra Danmark til Istanbul
 • Se nordlys (november 2016)
 • Sejle igennem Panama-kanalen
 • Køre Østersøen rundt i bil (august 2017)
 • Opleve fly lande og lette på Sint Maarten (marts 2016)
 • Se sneaber i Japan
 • Køre til Las Vegas ved skumringstid
 • Opleve en bjergetape i Tour de France (juli 2018)