Amazon Kindle rapport – oktober 2014

Så er vi nået til del 2 i serien af rapporter vedrørende min publicering af Kindle bøger. Og jeg kan allerede nu afsløre, at der har været en pæn procentvis fremgang i indtægten.

Amazon Kindle - oktoberHer halvvejs inde i november har jeg fået min oktober-oversigt fra Amazon for de Kindle bøger, som jeg har liggende hos dem.

Og selvom jeg løbende kan følge med i diverse statistikker, så er det alligevel spændende, når jeg modtager den samlede oversigt.

For det er kun her, at salgstal er samlet for alle Amazons hjemmesider (US, UK, Canada osv.).

Samtidig er det også først, når jeg får denne oversigt, at jeg finder ud af, hvad jeg får for udlån af mine bøger.

Men lad os få tallene på bordet med det samme.

Tal for oktober


Nye bøger: 16
Bøger i alt: 25

Salg: 183 stk. – kr. 2.231
Udlån: 112 stk. – kr. 885
Gratis: 11.823 stk.

Indtjening i alt: kr. 3.116
Sidste måned: kr. 573
Forbedring: kr. 2.540 (444 %)


I oktober rundede jeg 25 bøger; og var derfor halvvejs mod mit mål på 50 bøger inden slutningen af året. For at leve op til det mål skal jeg bare have skrevet knap tre bøger om ugen i november og december. Og det forventer jeg ikke bliver noget problem.

Indtjening - oktoberMine indtægter mere end firedoblet fra september til oktober. Og det er endda til trods for, at jeg i oktober har fået mindre pr. udlån end i august og september.

Hvor indtægten i august og september lå på over ni kroner pr. bog, så var den i oktober på lige under otte kroner.

Desværre er der ikke så meget at gøre ved det; her er det 100 % Amazon, der bestemmer.

Til gengæld har indtægten pr. salg været højere i oktober end august og september; lidt over 12 kroner i oktober mod 11 kroner i september. Og det mere end udligner faktisk den mindre indtægt pr. lån.

Årsagen til dette er sandsynligvis, at jeg har solgt relativt flere bøger i de lande, der giver 70 % i kommission i forhold til de lande, hvor kommissionen er på 35 %.

Hvor meget giver en bog?

Da en stor andel af bøgerne er publiceret i løbet af oktober måned, er det umuligt at sige, hvor meget en enkelt bog giver.

Det er dog muligt at få et fingerpeg om det, hvis vi udelukkende kigger på de bøger, der blev publiceret i august og september; og derfor har haft en hel måned til at generere indkomst.

Visse af dem har dog kørt gratisperiode i starten af oktober, så tallene skal stadig tages med et vist forbehold.

Men i alt er de ni bøger blevet solgt 67 gange og udlånt 47 gange. Det giver en samlet indtægt på 1.193 kroner.

Indtjening pr. bogRegner vi lidt på tallene, så er det godt 133 kroner pr. bog; eller ca. 4,4 kroner pr. bog pr. dag. Det er noget lavere end de godt otte kroner, som jeg (meget løseligt) beregnede i sidste måned.

Efterhånden som der kommer mere data (flere bøger), så får jeg også et bedre beregningsgrundlag.

Og derved kan jeg også komme med et mere præcist tal på den forventede indtægt pr. bog pr. dag. Men mon ikke det rammer nogenlunde imellem de to beløb.

Der er dog allerede nu ingen tvivl om, at der er stor forskel på, hvor meget en bog kan indbringe. En af de ni bøger har solgt for i alt 335 kroner i oktober, en anden har solgt for 12 kroner.

Med tiden bliver jeg forhåbentlig bedre til at ramme bestsellerne i stedet for taberne. I hvert fald har jeg allerede nu en bog, der ligger på knap 500 kroner; selvom den først blev publiceret i starten af oktober (og derfor reelt kun har haft ca. tre uger til at tjene pengene ind i pga. gratisperioden).

Faste skribenter

SkribentI løbet af oktober fik jeg også mere faste skribenter. Hvor jeg i september prøvede lidt forskelligt af, så har jeg i oktober kun brugt fire forskellige skribenter; som alle er fundet på Elance.

Og af de fire har jeg holdt fast i to af dem. Den ene kan levere en bog om ugen, og den anden kan levere to.

Som supplement bruger jeg firmaet Epic Write, som har en række skribenter tilknyttet. Og de fire Kindle bøger, som de indtil videre har leveret, har været i en rigtig fin kvalitet.

Planen er at få skrevet i gennemsnit fire bøger om ugen; hvilket giver en samlet omkostning på godt $1000 om måneden.

Så fortsætter tendensen, skulle der helst ikke gå alt for lang tid, før disse månedlige omkostninger betales hjem af indtægterne fra de eksisterende bøger.

Min først udbetaling

Tabe pengeSidst men ikke mindst så har jeg fået min først udbetaling fra Amazon. Den lød på hele 8,40 kroner; hvilket var den samlede indtægt for august.

Desværre tog banken sig godt betalt for denne transaktion, så jeg kom af med i alt 20 kroner i gebyrer. Resultatet var derfor et minus på 11,60 kroner.

I næste måned skulle det dog gerne se helt anderledes ud, når de godt 573 kroner fra september måned triller ind på bankkontoen.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Written by Morten Elm