Amazon Kindle rapport – november 2014

Der er stadig en uge til juleaften. Men allerede nu kan jeg se, at jeg har grund til at være i julehumør. For endnu engang har der været fine stigninger i mine Kindle-indtægter.
Amazon Kindle rapport – november 2014

Indholdsfortegnelse

Så er Amazon kommet med det seneste salgstal for november måned. Og jeg kan allerede nu afsløre, at der stadig er en fornuftig fremgang fra måned til måned.

Inden vi når så langt, skal vi dog lige kigge på et par andre, interessante områder.

Jeg vil bl.a. fortælle om, hvordan jeg helt utilsigtet fik krænket et varemærke fra et stort bogforlag. Og så vil jeg også afsløre, hvorfor jeg er begyndt at lave mine forsider selv.

Krænkelse af et varemærke

I begyndelse af november udgav jeg en bog om Dropbox. Og her fik jeg den gode idé, at den skulle hedde ”The Missing Dropbox Manual”. På det tidspunkt virkede det som en fornuftig titel. Det skulle dog vise sig ikke at være helt så smart.

Et par uger senere fik jeg nemlig en mail fra Amazon om, at bogen med øjeblikkelig virkning var taget af markedet, fordi den krænkede et eksisterende varemærke; et varemærke ejet af IT-bogforlaget O’Reilly.

Først kunne jeg ikke helt gennemskue, hvad problemet egentlig var. Men da jeg undersøgte det lidt nærmere, fandt jeg ud af, at de har en bogserie, der hedder ”The Missing Manual”.

Og så kunne jeg jo godt se, at der ikke var så meget at komme efter her. De havde retten (og magten) på deres side.

Derfor skrev jeg en mail til O’Reillys ”Legal Department” og foreslog, at jeg ændrede bogtitel og forside. Og nogle timer senere fik jeg en mail tilbage fra deres ”Director of Legal Services” om, at hvis jeg bare ændrede disse ting, så havde de ingen andre indvendinger i forhold til min bog.

Det meddelte jeg så Amazon, og derefter burde alt være i den skønneste orden. Det eneste, som jeg bare havde brug for var, at de gjorde det muligt at rette i min bog.

Men som med så mange andre store virksomheder, så kan supporten være en udfordring. Og det er det også hos Amazon.

Den første mail tilbage fra dem var fuldstændig enslydende med den, som jeg havde fået i første omgang. Og først efter fire dage og flere mails til dem, lykkedes det at få dem til at åbne op for bogen igen.

Så det kostede mig en del salg og rigtig meget frustration. Så næste gang vil jeg nok være lidt mere forsigtig, når jeg vælger titel. Omvendt er det jo også helt umuligt at gardere sig 100 % imod at krænke en eller anden rettighed et eller andet sted i verden.

Design af egne forsider

Lidt over halvdelen af alle mine forsider er designet af denne fyr på Fiverr. Og det har været rigtig fint. Men i løbet af november begyndte jeg at designe mine egne bogforsider. Og det er der flere forskellige grunde til.

Den væsentligste af dem alle er, at jeg synes, det er sjovt. Godt nok er der en vis form for kreativitet i at finde relevante søgeord og ikke mindst sætte dem sammen til en fornuftig titel, der både er læsevenlig og søgemaskinevenlig. Men jeg kan godt lide at skabe noget selv. Og her er en bogforside en god måde at hygge sig lidt i Photoshop.

Selvom jeg ikke er designer, bliver resultatet som regel rigtig fint (i hvert fald hvis jeg selv skal sige det). Du kan se nogle af mine bogforsider her nedenfor.

Egne bogforsider

Der er dog også andre grunde til, at jeg vælger at designe mine forsider selv. Til at starte med kunne min Fiverr-designer levere indenfor 24 timer. Men efterhånden blev han mere og mere populær, så der kunne gå flere dage, før jeg fik mit design. Og det kan føles som lang tid, når resten af bogen rent faktisk er klar til at blive udgivet.

Efterhånden som jeg har kigget på en del bøger på Amazon, så kan jeg også begynde at genkende hans design; eller nok nærmere den ”designskabelon”, som han også følger (og andre helt sikkert også bruger).

Det betyder, at når jeg ser denne form for forsider (der er stort set ens bortset fra farvevalg, foto og titel), så skriger det ”selvpublicering”. Og selvom den menige kunde nok ikke ser det samme som mig, så vil jeg gerne skille mig lidt ud.

Her er til sammenligning fire af mine Fiverr-forsider.

Fiverr bogforsider

Så skal man designe sine forsider selv? Det kommer helt sikkert an på ens evner indenfor design. For kan man ikke lave en forside, der er bedre end den, som man kan købe på Fiverr, så skal man ikke rode med det selv.

Alternativt kan man vælge at bruge lidt flere penge og købe sit design på Elance; eller 99 Designs hvis man vil kaste rigtig mange penge efter sin bog.

For der er ingen tvivl om, at bogforsiden er en af de væsentligste faktorer, når en kunde skal vælge en bog i listen af de mange, som opfylder søgeordet. Så den skal bare være i orden.

Tal for november

Så er vi endelig kommet til det tidspunkt, hvor jeg vil afsløre tallene for november måned. Og de ser således ud:

Nye bøger: 12
Bøger i alt: 37

Salg: 345 stk. – kr. 4.215
Udlån: 240 stk. – kr. 2.003
Gratis: 13.295 stk.

Indtjening i alt: kr. 6.219
Sidste måned: kr. 3.116
Forbedring: kr. 3.103 (100 %)

Antallet af nye bøger var lidt mindre end i oktober (12 i forhold til 16). Her lidt over midtvejs i december er jeg dog oppe på 45; og med flere undervejs, skal jeg nok nå mit mål om 50 bøger inden slutningen af december.

Min procentvise forbedring er heller ikke så høj som i starten. Men det kan man jo trods alt heller ikke forvente, når antallet af nye bøger samtidig heller ikke procentvis følger med.

Men det vigtigste er da også, at jeg hele tiden får en indtjening, der stiger pr. måned.

Og her ser det fornuftigt ud med en indtjening på kr. 6.219 i november i forhold til kr. 3.116 i oktober; en forbedring på hele kr. 3.103.

Det skyldes først og fremmest, at jeg har solgt næsten dobbelt så mange bøger (89 % mere) og mere end fordoblet mit udlån (114 % mere). Samtidig har jeg også fået 45 øre mere pr. bogudlån (kr. 8,35 i november mod kr. 7,90 i oktober).

De første bøger er også begyndt at give overskud i forhold til det, som jeg har betalt for at få dem skrevet. Syv af de i alt 37 bøger har nu tjent mere, end jeg har betalt for dem. Den ene af dem har endda næsten tjent fire gange udgiften, mens en anden har tjent sig selv hjem på lidt over tre uger.

Indtjening pr. bog

Efterhånden som jeg får mere og mere data, kan jeg også lidt nemmere gennemskue, hvad jeg kan tjene pr. bog.

Regner vi lidt på tallene for de bøger, der har været til salg i hele november, så kommer der et rimeligt estimat på indtjening pr. bog pr. måned.

I november tjente jeg i alt kr. 4.648 på de 25 bøger, som jeg havde til salg i hele måneden. Det betyder, at en bog i gennemsnit har tjent godt kr. 186 på en måned; eller kr. 6,20 pr. dag. Og det er faktisk en del over de kr. 4,40, som jeg beregnede i sidste måned.

Tallene dækker dog også over ret store forskelle. Én bog har slet ikke tjent noget, mens en anden er oppe på kr. 570.

Godt halvdelen af bøgerne står for 82 % af salget. Og de fem bedst sælgende (20 % af det samlede antal) står for mere end halvdelen af indtægterne.

Så selvom 80-20 reglen ikke gælder helt her, så er der ingen tvivl om, at der er enkelte bøger, der trækker det store læs. Kunsten er så at blive bedre til at finde disse bestsellere.

Gratis igen

Når jeg nærlæser mine salgstal, kan jeg også se, at der er en tendens til, at mine gamle bøger begynder at falde i indtægter.

En del af årsagen skal nok findes i, at bogen ikke har ”nyhedens interesse” mere; og at den derfor ikke bliver solgt (og ikke mindst udlånt) i samme grad.

Men tager jeg et hurtigt kig på rankings for de enkelte bøger, så kan jeg også se, at de er begyndt at falde. Det er der dog heldigvis råd for.

For eftersom de første bøger blev udgivet i september, begynder det at blive tre måneder siden. Og derved kan en ny tremåneders periode begynde, hvor Amazon giver ret til at gøre dem gratis i op til fem dage.

Det er noget, som jeg vil benytte mig af. Og de gratis bøger skal helst booste mine salgstal og give flere anmeldelser; og derved også forbedrede rangering igen.

På denne måde satser jeg på, at mine bøger måned efter måned kan trække en mere eller mindre passiv indkomst ind til mig; en indtægt der med tiden gerne skulle blive rigtig fornuftig.

10 Responses

  1. Ja, Amazon er jo ikke ligefrem hurtige til at betale. Så pengene tjent i november, får jeg i slutningen af januar.

   På sigt betyder det jo ikke så meget, men i starten er det lang tid at vente på sine penge – når man jo allerede har betalt for skrivningen af dem.

   Tak for linket. Det skal helt sikkert læses.

  1. Det gør jeg først og fremmest på Elance.

   Jeg har et par faste skribenter, som leverer ca. tre bøger i alt om ugen.

   Desuden har jeg også brugt Epic Write. Problemet med dem er bare, at det kan tage alt imellem en uge og en måned at få en bog der.

 1. Det er da nogle gode designs du har lavet. Så ved jeg hvor jeg skal gå hen næste gang 🙂

  Og tillykke med stigningen i indtægt. Det begynder at blive spændende.

  /Mikael

 2. Hej Morten

  Fantastisk læsning – stort tillykke. Lad os håbe væksten fortsætter over det næste år.

  Hvor meget tid bruger du på briefing af bøgerne til forfatterne? har du blot en titel og så klarer de resten eller skal du selv researche historien?

  Alt godt, Nikolaj

  1. Helt grundlæggende så får de en titel og en undertitel – og så er det op til dem selv at finde ud af, hvad de skal skrive om.

   Så det jeg bruger tiden på er, at finde nogle relevante nicher til dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Min Bucket-Liste
 • Besøge 100 lande (besøgt 106) (januar 2020)
 • Bestige Kilimanjaro
 • Se kirsebærtræerne blomstre i Japan
 • Trekke til Mount Everest Base Camp
 • Overnatte på et ishotel
 • Køre i tog fra Danmark til Tibet
 • Se Formel 1 i Monaco
 • Opleve karnevallet i Rio (igen) – og deltage
 • Rejse til øerne i Stillehavet
 • Se kæmpepandaer (marts 2015)
 • Køre i bil fra Danmark til Istanbul
 • Se nordlys (november 2016)
 • Sejle igennem Panama-kanalen
 • Køre Østersøen rundt i bil (august 2017)
 • Opleve fly lande og lette på Sint Maarten (marts 2016)
 • Se sneaber i Japan
 • Køre til Las Vegas ved skumringstid
 • Opleve en bjergetape i Tour de France (juli 2018)