Amazon Kindle rapport – februar 2015

Sidste måned havde jeg en rekordhøj indtjening. Så det store spørgsmål har derfor været, om jeg kunne kravle op på samme indtjening i februar.
Amazon Kindle rapport - februar 2015

Indholdsfortegnelse

Sidste måneds rapport sluttede af med den store cliffhanger, hvorvidt jeg havde en chance for at opnå det samme, gode resultat i februar.

For januar måned var fantastisk rent salgsmæssigt. Og med kun 28 dage i februar ville det ikke blive nemt at nå det samme resultat.

Så jeg var ret skeptisk og havde forberedt mig på, at min månedlige indtjening kunne falde for første gang i denne måned.

Om det alligevel lykkedes at forbedre indtjeningen, ser vi nærmere på lidt senere. For først vil jeg lige kigge på, hvad der ellers skete i februar måned.

Udgivelse af bøger fra Borneo og Boracay

Som jeg allerede skrev om i sidste rapport, så rejste jeg rundt i Sydøstasien hele februar måned. Det betød også, at jeg skulle udgive mine bøger fra så eksotiske steder som Borneo og Boracay (filippinsk strand der ofte udnævnes blandt de bedste i verden).

På forhånd havde jeg planlagt alle titlerne og udarbejdet forsider til dem hjemmefra.

Så det eneste, som jeg skulle gøre, var at tjekke de bøger, som mine skribenter sendte mig, uploade dem til Amazon og til sidst oprette en ny opgave på Elance.

Samlet tager det vel godt 10-15 minutter, når jeg sidder foran min computer i Danmark. Men når man sidder i et jungle-lodge på Borneo eller en ø i Filippinerne, så er det en lidt anden sag. For flere steder oplevede jeg internet, der var så langsomt, at ovenstående opgave sagtens kunne tage en times tid; hvis internettet da overhoved virkede.

Så der er ingen tvivl om, at jeg kan arbejde alle steder fra; hvis bare jeg har min computer og en internetforbindelse. Men nogle steder kræver det godt nok en del tålmodighed. Så jeg har fået meget respekt for min VA, som skal arbejde under de forhold til dagligt.

Nu er jeg så tilbage i Danmark til noget, der minder om forår; og en internetforbindelse der gør, at det ikke er hastigheden, der begrænser mit arbejde.

Lukning af konto

Langsomt internet var dog ikke det eneste, som jeg måtte kæmpe med på rejsen. Hvad værre var, så valgte Amazon også at lukke min konto midlertidigt i et par dage.

Årsagen var, at jeg blev ramt af endnu en mærkevarestrid (som jeg også gjorde i november sidste år).

Jeg havde i januar udgivet en bog indenfor et diæt-område, som den gode Dr. Phil åbenbart havde opfundet; og derfor også havde patent på.

Det var ikke den første bog, der var skrevet af andre, omkring denne diæt. Problemet var nok bare, at min bog solgte lidt for godt; så der kom fokus på den.

Resultatet var, at jeg fik en mail fra Amazon om, at de havde lukket min konto; og at den ikke ville blive åbnet igen, før jeg havde sendt dem en mail, hvor jeg højt og helligt lovede ikke at overskride andres rettigheder igen.

Det gjorde jeg med det samme, men alligevel tog det et par dage, før der var åbnet op igen. Og i mellemtiden var jeg noget nervøs for, om de overhoved ville genaktivere min konto.

Personligt havde jeg ikke forestillet mig, at det kunne være et problem at skrive om denne diæt, når der er udgivet så mange bøger om andre diæter som f.eks. 5:2 kuren (der jo også er opfundet af en specifik person).

Men at tage kampen op mod Amazon og Dr. Phil var ikke rigtig besværet værd.

Så jeg lagde mig fladt ned og accepterede, at min bog blev taget af markedet; også selvom den solgte godt. Og heldigvis nåede den da at tjene sig selv hjem tre gange.

Konklusionen på det hele må derfor være, at hvis man er det mindst i tvivl om, hvorvidt man overskrider nogle rettigheder, så bør man lade være med at skrive bogen. Der er så mange andre områder at kaste sig over.

Tal for februar

Og nu til tallene for februar, der vil give svaret på cliffhangeren; har jeg overgået resultatet fra januar?

Nye bøger: 12
Bøger i alt: 82

Salg: 851 stk. – kr. 10.430
Udlån: 805 stk. – kr. 7.121
Gratis: 28.257 stk.

Indtjening i alt: kr. 17.551
Sidste måned: kr. 17.461
Forbedring: kr. 90 (1 %)

Mod alle forventninger (i hvert fald mine egne) så lykkedes det mig faktisk at fastholde indtjeningsniveauet fra januar; selvom der var tre dage mindre i februar. Og det er jeg faktisk både glad og overrasket over. For jeg havde set tallet for januar som noget helt ekstraordinært.

Dykker vi lidt dybere ned i de enkelte tal, så fik jeg udgivet 12 nye bøger i februar.

Det bringer mig op på i alt 83 udgivelser. Og fraregner vi så min diætbog, der jo ikke er til salg mere, så har jeg lige pt. 82 Kindle-bøger liggende på Amazon.

Jeg havde hele tre salg mere i februar end januar. Alligevel faldt mine salgsindtægter med godt 500 kroner; til trods for en lidt bedre dollarkurs. Årsagen til dette skal sandsynligvis findes i, at der er kommet moms på udgivelserne i Europa; så jeg tjener lidt mindre pr. bog der.

Dette blev så opvejet af 65 flere udlån; og derved også en forbedret indtægt her på godt 600 kroner. I alt ramte jeg så en indtægtsforbedring på præcis 90 kroner i februar i forhold til januar.

Over 50.000 kroner i samlet indtjening

Februar måneds indtjening betyder også, at jeg nu samlet har rundet 50.000 kroner i indtjening; i løbet af et halvt år.

Helt præcist er tallet på kr. 52.703; baseret på den gennemsnitlige dollarkurs for den enkelte måned, hvor jeg har lavet regnskabet. I praksis bliver tallet dog højere, da dollarkursen er steget i perioden imellem, at jeg har lavet regnskab og til, at jeg rent faktisk får pengene udbetalt.

De seneste to måneder har naturligvis bidraget rigtig godt til det samlede tal med lidt over 35.000 kroner; svarende til en andel på lige præcis 2/3-del.

Samlet set har de 83 bøger (inkl. den blokkerede diætbog) kostet mig knap $6.000; svarende til knap 36.000 kroner.

Dertil skal lægges udgifter til min VA de seneste to måneder på $1.450. Omregnet til danske kroner giver det godt 9.000 kroner.

Det giver et samlet overskud på godt kr. 7.500 i løbet af det halve år, som jeg har været i gang. Og dette tal skulle naturligvis gerne stige lidt måned for måned.

Kigger vi udelukkende på februar, så har jeg haft udgifter for lige omkring 10.000 kroner (VA plus skribenter). Og det er også nogenlunde i omegnen af det tal, at mine fremtidige udgifter må forventes at være (hvis jeg får skrevet det samme antal bøger pr. måned).

Så skal det gå i nul, skal jeg altså have en indtægt på minimum godt 10.000 kroner pr. måned. Og så er de skrevne bøger jo samtidig en investering, der også er penge værd næste måned.

127 downloads på én dag

Onsdag d. 4. februar havde jeg min bedste dag nogensinde 127 downloads på én dag; fordelt på 64 udlån og 63 salg. Dårligste dag var torsdag d. 12. februar, hvor jeg røg helt ned på 20 udlån og 15 salg.

Men i det hele taget har antallet af downloads ligget på den fornuftige side af 50 de fleste dage i løber af februar.

Regner man på gennemsnittet for hele måneden, så har jeg haft i gennemsnit 30 salg og 29 udlån hver dag.

De gode tal for februar skal først og fremmest også finde i, at jeg har haft enkelte bestsellere, der har stået for en ret stor del af det samlede antal downloads; og derved også indtægten.

En bog, som jeg udgav i slutningen af januar, nåede op på 36 salg og 87 udlån i februar; til trods for at der faktisk også var en gratisperiode i starten af måneden, hvor den blev givet væk 1219 gange. Den bidrog alene med kr. 1.260 til det samlede regnskab; eller omregnet en andel på 7 % af det samlede resultat.

Men en anden bog klarede sig faktisk endnu bedre. Den blev udgivet 6. februar og havde efterfølgende en gratisperiode med 2.795 udlån. Alligevel blev den samlet solgt og lånt 99 gange; hvilket gav en indtægt på kr. 1.137.

Den rette niche

Så der er ingen tvivl om, at der kan være gode penge at tjene, hvis man rammer rigtigt med en bog i den rette niche. Desværre er det ikke lige så nemt, som det lyder. Og når nichen er populær, kommer der jo ofte også nye bøger; hvilket skubber ens egne bøger i baggrunden efter lidt tid.

Så de helt store hits er i virkeligheden ofte de bøger, der rammer en niche, der måske ikke er blandt de mest populære.

Men hvor der til gengæld hele tiden er en efterspørgsel på information; også når nyhedens interesse for en ny bog har lagt sig.

Min bedst sælgende bog har da også rundet 3000 kroner (på tre måneder); og den ser ud til at blive ved med at sælge.

Jeg har tre bøger med salg for mellem 2000 og 3000 kroner i alt (på tre til fem måneder) og 16 bøger, der har solgt for mellem 1000 og 2000 kroner i alt (på en til seks måneder).

Nicherne for disse godt sælgende bøger er alt fra diæter og rejseguides til indretning og sport. Så der er tilsyneladende ingen fast tommelfingerregel for hvilke nicher, der sælger bedst.

Indtjening pr. bog

Som altid vil jeg også lige tage et kig på, hvad jeg har tjent pr. bog; baseret udelukkende på de bøger, som har været til salg i hele februar.

I februar lå min indtægt for ”gamle” bøger på lige over 15.000 kroner; fordelt på 745 salg og 682 udlån. I alt havde jeg altså 1.427 downloads, der gav en indtægt. Det betyder, at jeg har tjent i gennemsnit godt kr. 10,50 pr. download.

Omregner vi det i stedet til indtægt pr. bog (fordelt på 71 bøger), blev det til en gennemsnitlig indtægt pr. bog på kr. 211. Og med 28 dage i februar svarer det til kr. 7,55 pr. bog pr. dag.

Med 1.427 download i februar er det lige over 50 downloads pr. dag (for ”gamle” bøger).

Det betyder så også i gennemsnit, at en bog bliver download 0,7 gange pr. dag; eller fem gange på en uge.

Mit næste mål er jo som bekendt 100 udgivne bøger på Amazon. Når jeg når det (og har haft dem liggende i minimum en måned), burde det give en indtægt på omkring 23.000 kroner på en ”normal” måned (med 30 eller 31 dage).

Men igen er det naturligvis gennemsnitstal, der dækker over store udsving på de enkelte bøger; og jeg kan på ingen måde være sikker på at nå så fine tal, som jeg har haft de sidste to måneder. Så det kan altså kun bruges som en tommelfingerregel.

Hvordan ser det ud med marts?

Faktisk kan jeg allerede se nu, at der skal ske store ting i den sidste halvdel af marts måned, hvis jeg skal nå de samme tal som januar og februar.

For selvom jeg ikke har alle tal, så kan jeg løbende se, hvordan det f.eks. går med salget (altså ikke udlån) for de enkelte lande.

Og her ligger jeg indtil nu i midten af marts på godt 70 % af februars daglige salg i USA (der er det klart største marked for Kindle bøger).

Naturligvis kan der i princippet være væsentlige forskelle i udlån mellem februar og marts. Men de seneste måneder har forskellen mellem salg og udlån ligget ret stabilt på mellem 0,7 og 0,95 udlån pr. salg. Så det tal skal ændre sig meget, hvis det skal rykke væsentligt på marts måneds resultat.

Målet er derfor ikke flere udlån; men flere samlede salg. Og det kan naturligvis ske på to måder; enten med flere bøger til salg eller flere salg pr. bog.

Jeg har jo hele tiden fra måned til måned tilføjet nye bøger til min samling af bøger på Amazon. Og det bliver jeg naturligvis ved med.

Men jeg har også tiltag i gang, der gerne skulle hæve antallet af salg pr. bog. Forhåbentlig kan jeg afsløre lidt mere om det i næste måneds rapport.

7 Responses

  1. Jeg finder skribenterne på Elance. Efterhånden har jeg dog et par faste, som jeg løbende forsyner med nye opgaver.

   Bøgerne bliver udgivet med “pseudonym-navne” i forhold til nichen – forstået på den måde, at en “forfatter” godt kan udgive flere bøger indenfor hver niche.

   Det lyder lidt skummelt – men er fuldt ud accepteret af Amazon.

   Så i princippet er skribenten forfatter (uden at blive krediteret) og jeg er udgiver.

   Jeg har ikke noget samlet link til alle mine udgivelser. Men selvom jeg generelt går ind for åbenhed, så er jeg heller ikke så meget for at afsløre alle mine nicher i et åbent forum som her.

   1. OK

    Tak for information og naturligt at du holder kortene tæt til kroppen.
    Vil du evt. ud med et link til en bog der salgsmæssigt har fejlet, men hvor setuppet er ens med de andre bøger? Dvs. en bog hvor du ikke røber de gode nicher, men hvor man fortsat kan få en ide om dit setup med pseudonym-forfatternavne osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Min Bucket-Liste
 • Besøge 100 lande (besøgt 106) (januar 2020)
 • Bestige Kilimanjaro
 • Se kirsebærtræerne blomstre i Japan
 • Trekke til Mount Everest Base Camp
 • Overnatte på et ishotel
 • Køre i tog fra Danmark til Tibet
 • Se Formel 1 i Monaco
 • Opleve karnevallet i Rio (igen) – og deltage
 • Rejse til øerne i Stillehavet
 • Se kæmpepandaer (marts 2015)
 • Køre i bil fra Danmark til Istanbul
 • Se nordlys (november 2016)
 • Sejle igennem Panama-kanalen
 • Køre Østersøen rundt i bil (august 2017)
 • Opleve fly lande og lette på Sint Maarten (marts 2016)
 • Se sneaber i Japan
 • Køre til Las Vegas ved skumringstid
 • Opleve en bjergetape i Tour de France (juli 2018)