Amazon Kindle rapport – december 2014

Når jeg kigger på mine salgstal for december, så er det tydeligt, at der ikke har ligget mange ebøger under juletræerne. Alligevel er det dog blevet til en fornuftig stigning i forhold til november måned.
Amazon Kindle rapport – december 2014

Indholdsfortegnelse

December har været endnu en interessant måned for mig Kindle sammenhæng.

For ikke nok med, at jeg rundede et vigtigt mål, så fandt jeg også en virtuel assistent, som fremover skal hjælpe mig med at markedsføre mine Kindle bøger.

Og så blev der i december endnu engang sat indtjeningsrekord. Men mere om det lidt senere i dette indlæg. Først skal vi kigge lidt på et vigtigt mål, som jeg opnåede i december.

50 bøger blev nået

Ret hurtigt, da jeg startede med at udgive Kindle bøger på Amazon, satte jeg mig det mål, at jeg skulle runde 50 publicerede bøger inden årsskiftet. For at kunne holde jul i ro og fred, ville jeg dog gerne nå i mål inden juleaften.

Længe så det ud til, at det skulle blive en smal sag at nå i mål med 50 bøger udgivet på tre måneder.

Men pludselig blev bøgerne fra de forskellige skribenter forsinkede, således at det i midten af december begyndte at se lidt sort ud med at nå det.

Men med en aktiv indsats kort før jul, så blev min bog nummer 50 udgivet på Amazon den 22. december; to dage før juleaften og ni dage før den deadline, som jeg havde sat tilbage i september.

Nu har jeg så sat mig et nyt mål, der hedder 100 bøger inden 1. maj. Og det er jeg ikke i tvivl om, at jeg nok skal nå. For med tre faste skribenter, som i alt kan skrive fire bøger om ugen, burde det ikke være noget problem.

Tal for december

Efter dette ”klap på egen skulder” over at have nået mit mål er det blevet tid til at kigge på tallene for december måned.

Nye bøger: 18
Bøger i alt: 55

Salg: 406 stk. – kr. 5.027
Udlån: 317 stk. – kr. 2.749
Gratis: 15.292 stk.

Indtjening i alt: kr. 7.776
Sidste måned: kr. 6.219
Forbedring: kr. 1.557 (25 %)

Antallet af nye bøger var ny rekord; hvilket først og fremmest skyldtes den heftige slutspurt lige før jul.

Ligeledes var der også ny rekord for salg, udlån og gratis bøger. Og det gav også en forbedret indtjening på 25 %.

Det er ikke på niveau med de helt fantastiske procentvis forbedring, som der var i de første måneder.

Årsagen til dette skal naturligvis først og fremmest findes i det faktum, at den procentvise tilgang af nye bøger heller ikke er nær så høj, som den var i starten.

Ud af de i alt 55 bøger, som jeg havde liggende på Amazon pr. 31. december, er der nu 18 af bøgerne, der har tjent sig hjem; en del af dem op til flere gange. Nogle stykker af dem med en tredobbelt indtjening i forhold til udgiften. Og en enkelt har tjent sig selv hjem syv gange.

Endnu mere interessant er det måske, at en bog, som jeg udgav 19. december, allerede i slutningen af samme måned havde tjent sig selv hjem halvanden gang; til trods for den reelt (på grund af gratisperioden) kun har haft en uges tid til at gøre det. Og den sælger heldigvis stadig godt her i januar.

Indtjening pr. bog

Som i de tidligere måneder vil jeg også her forsøge at give et bud på, hvor meget man kan tjene pr. bog; baseret på de bøger, der har været til salg i hele december.

I december havde jeg en indtjening på lige godt kr. 4.800 for de ”gamle” bøger; hvilket i denne måned var i alt 37 styk.

Regner vi videre på disse tal, så giver det en indtjening pr. bog pr. måned på kr. 130; eller omkring kr. 4,20 pr. dag for hver bog.

Det er noget under de kr. 6,20, som jeg beregnede i sidste måned; men passer meget godt med de kr. 4,40, som jeg kom frem til i oktober-rapporten.

Grundlæggende mener jeg, at der er to væsentlige årsager til dette fald i forhold til november. Først og fremmest er nogle af de tidligste bøger faldet ret meget i salg og udlån; sandsynligvis fordi en stor del af dem, som har interesse indenfor området, har købt eller lånt bøgerne.

En enkelt bog er slet ikke blevet solgt eller udlånt i december. Og enkelte andre er kun blevet udlånt en enkelt gang. Omvendt er der også tre andre bøger, der har hevet hhv. 450, 600 og 700 kroner hjem på en enkelt måned.

Så udsvingene er store. 20 bøger har tjent under 100 kroner, 10 bøger imellem 100 og 200 kroner og så er der syv bøger, der har tjent over 200 kroner i december.

Julesalg er ikke lig med Kindle-salg

En anden årsag til det relative fald i salgsindtægterne i forhold til bøger skal også findes i, at der ikke bliver solgt mange Kindle bøger i december op til jul. Her er det i stedet de fysiske bøger, der er dominerende.

Salgstal - december

Ovenstående kurve viser salgs- og udlånstal for december måned. Og det er tydeligt at se, at der sker en væsentlig stigning i perioden efter den 24.-25. december.

Her er gaveindkøbene foretaget, og folk begynder igen at købe ebøger til sig selv. Og heldigvis ser den tendens ud til at forsætte i januar.

Bøgerne betaler skribenterne

I december begyndte indtægterne også at kunne betale udgifterne til mine skribenter (hvis man ser bort fra, at Amazon jo er ret lang tid om at udbetale de penge, som de skylder).

Udgifterne til tre skribenter (med en produktion på i alt fire bøger pr. uge) er på godt kr. 6.700 pr. måned.

Og det betyder, at der i december måned for første gang var et lille overskud på balancen imellem indtægter og udgifter.

Indtægterne i januar skal dog stige væsentligt, hvis det skal fortsætte. Og det skyldes, at jeg har hyret en VA (virtuel assistent) fra Fillipinerne; som jo også skal have løn.

Hjælp til at markedsføre mine bøger

Mads Singers, som bor på Filippinerne, havde lagt et rigtig godt tilbud op på Marketers.dk (affiliate link), hvor han tilbød hjælp til at finde en VA fra Filippinerne for en rimeligt beløb. Så ham kontaktede jeg; og mellem jul og nytår fandt han så en filippiner, som virkede lovende.

Hun havde været VA siden 2009, hvor hun bl.a. havde arbejdet med sociale medier; hvilket passede ret fint med de tanker om arbejdsopgaver, som jeg ville give hende.

Min plan var nemlig, at hun skulle overtage alle opgaver vedrørende markedsføring af gratis Kindle bøger.

Desuden skulle hun også skaffe forfattere/udgivere til at anmelde mine bøger; samt anmelde deres bøger som modydelse.

Jeg ansatte hende i starten af januar, og her i midten af januar er hun stort set selvkørende og tager sig af markedsføringen af alle nye bøger samt de bøger, der igen er klar til en gratisperiode.

Et af de store problemer med mange VA’ere fra Filippinerne er, at de er bange for at stille spørgsmål; og endnu mere bange for at tage initiativer selv.

Reh, som min VA hedder, kan begge dele. Og det er jeg ikke i tvivl om skyldes hendes store erfaring. Denne erfaring koster naturligvis, og med hendes månedsløn på $725 ligger hun i den dyre ende.

Men jeg er alligevel ikke i tvivl om, at pengene er givet godt ud. Så er det jo bare min opgave at få så stor indtjening, at hendes løn også bliver betalt af Amazons kunder.

6 ugers rejse

Timingen med at ansætte nu har også været planlagt igennem længere tid. For på fredag i næste uge rejser jeg seks uger med familien til Sydøstasien. Og her er jeg naturligvis ikke interesseret i at arbejde mere end højest nødvendigt.

Så udover at min VA skal tage sig af markedsføringen, har jeg også planlagt mine bøger frem til midten af marts.

I praksis betyder det, at jeg har fundet på knap 40 forskellige bogtitler. Og lige nu er jeg i gang med at lave forsider til dem alle sammen.

Det er naturligvis et stort arbejde lige nu. Men til gengæld vil jeg forhåbentlig også kunne nøjes med at bruge et par timer hver uge på at udgive nye bøger på Amazon.

Og resten af tiden vil jeg så glæde mig over de passive indtægter, der kommer, mens jeg rejser rundt i Singapore, Borneo, Filippinerne og Hong Kong.

Om det lykkes i praksis, må I vente en måneds tid på at høre om, når jeg udgiver min næste rapport; denne gang fra et sted i ”de varme lande”.

3 reaktioner

 1. Det er virkelig et spændende projekt, som du har gang i Morten. Jeg anede ikke at man kunne automatisere skrivning af bøger samtidig med at man holder en vis kvalitet, så man rent faktisk kan sælge dem. Jeg glæder mig til at følge udviklingen de næste par måneder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Min Bucket-Liste
 • Besøge 100 lande (besøgt 106) (januar 2020)
 • Bestige Kilimanjaro
 • Se kirsebærtræerne blomstre i Japan
 • Trekke til Mount Everest Base Camp
 • Overnatte på et ishotel
 • Køre i tog fra Danmark til Tibet
 • Se Formel 1 i Monaco
 • Opleve karnevallet i Rio (igen) – og deltage
 • Rejse til øerne i Stillehavet
 • Se kæmpepandaer (marts 2015)
 • Køre i bil fra Danmark til Istanbul
 • Se nordlys (november 2016)
 • Sejle igennem Panama-kanalen
 • Køre Østersøen rundt i bil (august 2017)
 • Opleve fly lande og lette på Sint Maarten (marts 2016)
 • Se sneaber i Japan
 • Køre til Las Vegas ved skumringstid
 • Opleve en bjergetape i Tour de France (juli 2018)