Amazon Kindle rapport – august og september 2014

Dette indlæg er det første i rækken af forhåbentlig mange, hvor jeg vil dele salgs- og publiceringstal for mine Kindle ebogsudgivelser på Amazon.
Amazon Kindle rapport – august og september 2014

Indholdsfortegnelse

Som jeg tidligere har beskrevet, så valgte jeg i slutningen af august måned at udgive min gratis ebog om lokal SEO på Amazon.

I den forbindelse læste jeg flere bøger og så videoer på bl.a. Udemy om, hvordan man bedst markedsfører sine ebøger på Amazon.

Det gav mig samtidig et indblik i en ny verden, hvor mange tjener gode penge på at outsource selve skrivningen af bøgerne til andre; og så derefter selv udgive dem (som regel under et eller flere pseudonymer).

Jeg har derfor brugte de sidste to måneder på at starte en proces op, hvor jeg får skrevet og udgivet Kindle ebøger om en lang række forskellige, populære emner.

I den forbindelse vil jeg åbent dele relevante salgs- og publiceringstal her på Online Globetrotter. Det er dels for at vise, at man (forhåbentlig) kan tjene penge på at publicere bøger på Amazon. Men også for at holde mig selv oppe, så jeg forhåbentlig konstant forbedrer mig fra måned til måned.

Det er dog værd at bemærke, at jeg kun deler tal omkring Amazon Kindle delen af min forretning. Jeg har også bl.a. en række affiliate-sites samt kundeopgaver, som jeg vælger at holde for mig selv.

Amazon er ikke den hurtigste knallert på havnen

Amazon er jo ellers kendte for at være de førende indenfor ehandel. Tænk bare på deres avancerede ”andre kunder synes også om” og deres tanker omkring brug af droner til levering. Men når det kommer til salgstal og udbetalinger, så går det noget langsommere.

Salgstallene for den foregående måned kommer først den 15. i den nuværende måned. Så selvom jeg allerede er godt på vej i oktober, så er det altså tallene for september (og august), som jeg vil præsentere her. At der så er kommet en efterårsferie i vejen, gør denne første rapport endnu mere forsinket.

Når det gælder udbetaling af sælgernes tilgodehavender, så er de endda endnu langsommere.

De første penge, som jeg tjente tilbage i august, kommer først til udbetaling her i slutningen af oktober måned. Og så går der vel også nogle dage, før de står på kontoen.

Der kan altså gå over tre måneder fra de første salg kommer, til pengene bliver udbetalt; og der derved begynder at komme indtægter for de bøger, som man har brugt både tid og penge på at få skrevet.

Dertil skal i øvrigt lægges en mulig gratis periode på op til 5 dage; noget som jeg har gjort brug af ved nyudgivelse af alle mine bøger for at forbedre rankings og antallet af anmeldelser.

Salg og udlån giver indtægter

Dette indlæg skal ikke handle om alle de finesser, der er forbundet med at udgive ebøger på Amazon. Hvis der er interesse for det, vil jeg dog gerne komme ind på det i senere indlæg.

En enkelt ting skal dog lige fremhæves. Og det er, at der er to måder at tjene penge på Amazon Kindle bøger; salg og udlån.

Salg giver sig selv, mens udlån skal lige have et par ord med på vejen, da det har betydning for tallene i denne rapport.

Hos Amazon har de en mulighed for, at deres brugere kan låne et frit antal bøger hver måned mod betaling af en fast pris; nogenlunde i stil med f.eks. Spotify.

Det, som de får for disse udlån, bliver så (fratrukket en sikkert god sum penge til Amazon selv) udbetalt til dem, som har fået deres bøger udlånt; fordelt efter antallet af udlån for den enkelte bog.

Hvor stor den samlede sum penge er, afhænger naturligvis af, hvor mange som har betalt for et abonnement. Derfor kan prisen også godt svinge fra måned til måned.

For september måned var udbetalingen f.eks. godt halvanden dollar pr. udlån. Og det er faktisk ikke så meget mindre end indtjeningen på en normal bog, hvis den sælges til $2,99; og derved opnår lidt over $2 (70 %) pr. salg. Specielt fordi der faktisk er bogtyper, hvor udlånet er noget større end salget.

Tal for august

Nye bøger: 1
Bøger i alt: 1

Salg: 0 stk. – kr. 0
Udlån: 1 stk. – kr. 9
Gratis: 0 stk.

Indtjening i alt: kr. 9

Tallene for august er hurtigt overstået; hvilket også er årsagen til, at jeg ikke lavede en selvstændig rapport for dem.

Min første (og for august måned eneste) bog gik i luften d. 28. august; bogen om lokal SEO. Og først i starten af september startede jeg min gratis periode på fem dage.

I mellemtiden nåede den at have ét enkelt udlån til godt halvanden dollar (lig med 9 kroner); hvilket derved også var den samlede indtjening for august.

Tal for september

Nye bøger: 8
Bøger i alt: 9

Salg: 33 stk. – kr. 362
Udlån: 23 stk. – kr. 211
Gratis: 2.734 stk.

Indtjening i alt: kr. 573
Sidste måned: kr. 9
Forbedring: kr. 564 (6.543 %)

I løbet af september fik jeg udgivet otte nye bøger. Sammen med min niende bog, tjente de lidt over 500 kroner; hvilket ikke overraskende giver en procentvis pæn fremgang i forhold til august.

Fordelingen mellem salg og udlån var på ca. 60/40 %. Desuden fik jeg foræret godt 2.700 bøger væk i gratisperioderne.

Kigger man udelukkende på tallene ud fra en gennemsnitsbetragtning, så har jeg tjent godt 63 kroner pr. bog. Det er dog et meget forenklet billede.

For i virkeligheden har to af mine bøger stået for 80 % af indtjeningen. Det skyldes naturligvis, at der er nogle bøger, der er mere populære end andre. Men først og fremmest er årsagen, at seks af bøgerne blev udgivet d. 22. september eller senere. Og her har de fem af dagene så i de fleste tilfælde været gratisperioden.

Derfor har jeg også lige kigget på antallet af dage i september, hvor bøgerne har været til salg (fratrukket de dage, hvor de har været gratis). Og her har de ni bøger i gennemsnit været til salg i 7,8 dage (med lokal SEO bogen som den længste på 25 dage).

Og så ser tallene pludselig en hel del anderledes ud. Nu har hver bog har tjent i gennemsnit godt otte kroner pr. dag, som den har været til salg.

Det tal forventer jeg endda at ville stige yderligere, når de enkelte bøger får bedre rankings på Amazon, flere anmeldelser osv.

Nu er det statistiske materiale naturligvis forbundet med ret stor usikkerhed. Men regner vi lidt videre på tallene (med alle de forbehold, som der er). Så vil hver bog kunne tjene godt 250 kroner pr. måned.

Fraregnet den noget dyrere oversættelse af min lokal SEO ebog, så har det i gennemsnit kostet $75 at få skrevet (Elance) og designet forside (Fiverr) pr. bog. Det vil altså sige, at bogen er tjent hjem på omkring 50 dage; et ret fornuftigt afkast.

Mit mål (hvilket jeg allerede er godt på vej til) er, at have 50 bøger til salg hos Amazon inden årsskiftet. Det vil betyde, at hvis mine tal holder, så vil jeg have en daglig indtægt på 400 kroner; eller godt 12.000 kroner ekstra om måneden.

Og der er naturligvis ingen grund til at stoppe ved 50 bøger. Så længe jeg kan finde på nye emner, kan jeg også publicere flere bøger.

13 reaktioner

 1. Hej Morten

  Jeg kunne være meget interesseret i din opstartfase, når du skulle have bogen online.

  Jeg er selv i gang med, at skrive en ebog indenfor fotografering, og har selv Amazon i kikkerten. Jeg vil dog også lave en separat dansk samt dansk salgsside, hvor man vil kunne købe bogen.

  Jeg tænker dog om man kan sælge sin ebog på andre tjenester lignende Amazon, så man kan komme bredt ud?

  1. Hej Alexander.

   Tænker du på, hvordan man rent praktisk får den online (med titel, beskrivelse osv.). Eller er det mere et spørgsmål om, hvordan man markedsfører den på Amazon til at starte med?

   Du kan godt udgive på andre (engelsksprogede) platforme end Amazon. Men der er ingen tvivl om, at Amazon uden sammenligning er den største.

   Og så er der også den detalje, at hvis du vil tilmelde sig KDP Select, der bl.a. giver dig mulighed for at give din bog gratis væk i fem dage, så må du ikke udgive andre steder i de første 90 dage.

   Jeg tror dog ikke, at du får problemer med en bog på dansk også.

 2. Meget sjov ide.

  Men er det ik farligt at udgive under så mange forskellige navne? Eller er det ok med amazon?

  1. Så længe du bruger den samme konto, så har Amazon ingen problemer med, at du udgiver under flere navne.

   Jeg bruger det for at differencere de forskellige emner – således at jeg ikke udgiver både en diætbog og en rejseguide under det samme navn.

   Og i princippet er ens konto jo nærmere en udgiverkonto end en forfatterkonto.

   1. Okay. Fedt 🙂

    Nogle anbefalinger til læsestof? andet end din blog selvfølgelig 🙂

    Hvor mange sider er dine bøger typisk?

 3. Det, som jeg har fået mest ud af, er kurserne på Udemy – bl.a. dem her:

  https://www.udemy.com/how-to-make-money-with-amazon-kindle-publishing/
  https://www.udemy.com/kindle-self-publishing/
  https://www.udemy.com/publishingprodigy/

  Og så har jeg bl.a. læst følgende bøger:

  http://www.amazon.com/gp/product/B009D6JL20/

  Mine bøger på omkring 5000 ord. Hvor mange sider det bliver, er lidt forskelligt – afhængig af formatering mm.
  http://www.amazon.com/gp/product/B007XVWEIU/
  http://www.amazon.com/gp/product/B00K1MS5YK/

 4. Hej Morten,

  Fedt, at du deler dine erfaringer – har af og til selv haft samme tanke om at udgive Kindle bøger på Amazon. Jeg glæder mig til at følge dit projekt og se, om successen fortsætter 🙂

 5. Lige et sidste spørgsmål 🙂 Inden jeg går i gang med min egen research.

  Hvor meget af arbejdet gør du for en freelancer? Giver du bare “fri proces” til research, eller har du lagt nogle retningslinjer for indhold og giver inspiration, så personen ikke skal researche så meget? Altså links til artikler du syntes er gode..osv..

  1. Helt grundlæggende så giver jeg dem antal ord, en overskrift og en underoverskrift – og så er det op til dem at vurdere, hvad der skal stå i bogen.

   Og resultaterne har, så vidt jeg kan bedømme ud fra min meget begrænsede viden om emnerne, været rigtig fine.

   Det er vigtigt for mig, at jeg også kan outsource researchen – for ellers ville jeg simpelthen bruge for meget tid.

   Men det kan jeg også kun gøre, fordi jeg normalt ikke har “følelser i klemme” overfor emnet.

   Af samme grund vil jeg sandsynligvis ikke bede dem om at skrive om et emne, som jeg mener, at jeg ved mere om selv (f.eks. online marketing). For så ville jeg bare synes, at det ikke var godt nok.

   Jeg har flere idéer omkring online marketing emner, som kunne være interessante. Men dem kommer jeg sandsynligvis til at skrive selv – sikkert på dansk og så med oversættelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Min Bucket-Liste
 • Besøge 100 lande (besøgt 106) (januar 2020)
 • Bestige Kilimanjaro
 • Se kirsebærtræerne blomstre i Japan
 • Trekke til Mount Everest Base Camp
 • Overnatte på et ishotel
 • Køre i tog fra Danmark til Tibet
 • Se Formel 1 i Monaco
 • Opleve karnevallet i Rio (igen) – og deltage
 • Rejse til øerne i Stillehavet
 • Se kæmpepandaer (marts 2015)
 • Køre i bil fra Danmark til Istanbul
 • Se nordlys (november 2016)
 • Sejle igennem Panama-kanalen
 • Køre Østersøen rundt i bil (august 2017)
 • Opleve fly lande og lette på Sint Maarten (marts 2016)
 • Se sneaber i Japan
 • Køre til Las Vegas ved skumringstid
 • Opleve en bjergetape i Tour de France (juli 2018)