10 grunde til at blive affiliate marketer

Ønsker du at arbejde med online marketing, så er der rigtig mange fordele ved at vælge affiliate marketing vejen. I dette indlæg kan du læse om 10 gode grunde til at vælge at blive affiliate marketer.
10 grunde til at blive affiliate marketer

Indholdsfortegnelse

Affiliate marketing er en af de mere ukendte grene af online marketing branchen i forhold til f.eks. SEO, Adwords osv.

Men rent faktisk er der mange gode grunde til at vælge den vej, hvis du gerne vil prøve at tjene penge på internetmediet.

I dette indlæg får du mit bud på 10 fordele, som du har som affiliate marketer. Vi kommer bl.a. omkring områder som økonomi, tid, arbejdssted, metoder, passion og ikke mindst uddannelse.

1. Det er billigt at starte op

Vil du åbne en fysisk butik eller starte en webshop op, skal du som regel have en del penge op ad lommen, før du overhoved er i gang. Mange drømmer f.eks. om at starte en café, og her er investeringen enorm. Og går det ikke, som man drømmer om, så kan man tabe rigtig mange penge.

Sådan er det ikke indenfor affiliate marketing. Her kan du starte op stort set uden nogen form for investering.

Du skal købe et webhotel og et domæne, og så er du i gang. Det er en investering på et par hundrede kroner, og resten kræver så bare, at du lægger en masse timer i projektet.

Det betyder også, at hvis du finder ud af, at affiliate marketing ikke er noget for dig, så kan du hurtigt lukke ned igen, uden at det har kostet dig noget af betydning.

Naturligvis er der masser af online værktøjer, der er rare at have som affiliate marketer. Men de er ikke nødvendige i starten, og derfor ikke noget, som du behøver at investere i, før det går godt med din forretning.

2. Du har ingen chef

Når du arbejde med affiliate marketing, så har du ingen chef, der fortæller dig, hvad du skal lave; og hvornår du skal gøre det.

Gider du ikke arbejde fra 9-16? Arbejder du bedre om natten? Med affiliate marketing, så kan du arbejde, når du vil.

Det betyder også, at skal du noget en dag, så kan du bare holde en tidlig fyraften og give den gas om aftenen. Og skinner solen en onsdag formiddag, så har du også mulighed for at gå tidligt.

På samme måde skal du heller ikke spørge om lov, hvis du skal til tandlæge eller et arrangement i dine børns børnehave.

Og du tilrettelægger helt selv dit arbejde i forhold til, hvad du mener, der giver bedst værdi for din online forretning. Her er ingen chef, der dikterer dine opgaver.

Naturligvis er der også kedelige opgaver indenfor affiliate marketing. Men i det mindste har du en indflydelse på, hvordan og hvornår, du vil lave dem; hvis du da ikke vælger at outsource dem. Valget er helt dit eget.

3. Du kan starte op ved siden af et job eller studie

Det er nok ikke så mange, som har mod på at kaste sig ud fuldtids i en helt ny affiliate karriere fra dag 1.

Men heldigvis er affiliate marketing også så fleksibelt, så du kan starte ved siden af dit job eller studie.

Har du et job, kan du så enten vælge at gå på deltid eller arbejde om aftenen. Og det kræver ikke nødvendigvis mere end et par timers koncentreret arbejde hver aften, før du hurtigt vil se resultater.

Er du under uddannelse, så er dine muligheder endnu bedre. Her har du som regel god tid til andre ting end studiet, hvis du organiserer din tid fornuftigt. Og samtidig vil affiliate marketing kunne give dig en fornuftig merindtægt i forhold til din SU.

Så hvis du slukker for tv’et og kommer i gang med at arbejde på din onlinevirksomhed, så vil du hurtigt se resultater.

4. Du har ingen kunder

I mange tilfælde er kunder roden til alt ondt. De fleste kunder er heldigvis meget fornuftige, men der er alligevel altid nogen, som tager alt din tid, brokker sig, synes tingene er for dyre osv.

Det problem har du ikke, hvis du i stedet vælger at arbejde med affiliate marketing.

Her agerer du bare mellemmand mellem webshoppen og kunden. Og er der problemer med de produkter, som du er affiliate for, så er det webshoppen, som tager sig af alt besværet.

Det betyder også, at du ikke skal på posthuset for at sende varer til kunderne. Og du har heller ikke problemer med reklamationer og returvarer. Alt den besværlige kundehåndtering er skåret fra.

I stedet kan du fokusere på at sælge så meget som muligt; så længe du naturligvis ikke lover mere, end webshoppen kan holde.

5. Du får passiv indkomst

Affiliate marketing er passiv indkomst. Dermed ikke sagt, at det ikke kræver arbejde, men du sælger ikke direkte din tid for penge.

Og når arbejdet først er gjort, så er der ikke mere arbejde ved at lave 10 affiliate salg i forhold til 1 salg; salg som i øvrigt kan ske, mens du sover.

Og med et begrænset antal timer per dag til at arbejde i, er det en kæmpe fordel; ikke mindst hvis du også har et studie eller job ved siden af.

Hvis du vil lære mere om dette område, kan du med fordel læse min artikel om passiv indkomst; hvor jeg kommer ind på, om passiv indkomst er en myte.

6. Du kan arbejde alle steder

Affiliate marketing kræver basalt set bare, at du har en bærbar computer og en internetforbindelse; så kan du ”gå på arbejde”.

Det betyder også, at du kan arbejde alle steder fra. Så lige når du har startet din online forretning, kan du arbejde fra din egen bolig, det lokale bibliotek eller en café.

Senere kan du så vælge at leje dig ind i et kontorfælleskab, hvis du savner noget selskab og sparring.

Eller du kan populært sagt arbejde fra en liggestol på strand i et eller andet eksotisk sted ude i verden; så længe der er internet. Så hvis du elsker at rejse og gerne vil have friheden til at gøre det mere end fem uger om året, så er affiliate marketing et godt valg.

7. Du kan arbejde med din hobby/passion

Der er penge i de fleste hobbyer og interesser. Det gælder bare om at finde den rigtige vinkel.

I visse tilfælde vil din hobby måske være for snæver til, at du for alvor kan tjene penge. Men så gælder det bare om at brede nichen ud.

Interesserer du dig for isfiskeri, så skal du måske brede nichen ud til fiskeri generelt.

Og har du en hobby med at lave italiensk mad, så kunne dit website måske omhandle køkkenmaskiner. Det gælder bare om at være kreativ og lidt fleksibel.

Du kan jo også vælge at gå den helt anden vej og sælge affiliateprodukter, som du slet ikke kan relatere til; måske endda til det andet køn eller en anden aldersgruppe. Så bliver det selve markedsføringsdelen, som bliver det interessante.

For nogle mennesker er det helt fint; andre kan ikke finde motivationen til at bruge en masse tid på et område, der slet ikke interesserer dem. Men igen koster det jo ikke andet end din tid at prøve det af; og finde ud af, om det er noget for dig.

8. Det er kopierbart

Når du starter op, så kan det være en god idé at kopiere en metode fra en erfaren affiliate marketer.

Der findes et have af ebøger og kurser, der underviser i forskellige tilgange til affiliate marketing. Og de har testet og lavet alle fejlene, så du ikke behøver at gentage dem.

Det er dog vigtigt at finde en ”mentor”, som ikke bare er ude på at sælge dig et produkt.

Der er masser af såkaldte ”online guruer”, som lover enorme indtægter på ingen tid; hvilket på ingen måde er realistisk.

Måden de tjener til den store bil, som de viser frem i deres salgstekst (hvis de da ikke har lejet den for en dag), er netop ved at sælge den slags produkter.

Vælg i stedet en mentor, som du har fulgt igennem et stykke tid via blogindlæg, podcasts osv. Så er du sikker på, at de rent faktisk også selv ”tager deres egen medicin” og bruger deres metoder i praksis.

Når du så har fundet en metode, som du vil følge, så er det også vigtigt, at du holder fast i den; og ikke hopper videre til den næste, smarte metode, som lover ”guld og grønne skove”. For den eneste måde at blive god til noget, er ved at gøre det igennem længere tid. Så tro på metoden og hold fast

Efterhånden vil du så forfine processen til noget, som passer til dig og din måde at gøre tingene på. Og så kan du kopiere metoden til dit næste website; og det næste igen.

9. Du kan give dig selv lønforhøjelse

På en normal arbejdsplads får du måske en mindre lønforhøjelse én gang om året; hvis det da ellers går godt for virksomheden.

Inden for affiliate marketing er det nemt at give dig selv lønforhøjelse; når du har brug for den.

Det kræver bare, at du arbejder lidt mere med de ting, der skaber indkomst; dvs. opretter flere websites, får mere trafik til dine eksisterende websites, sælger noget mere osv.

Så hver gang du laver noget, der har værdi for din affiliate forretning, så giver du i praksis dig selv en lønforhøjelse.

10. Det er den perfekte online marketing uddannelse

Som affiliate marketer, skal du kunne lidt af det hele. Naturligvis kan du outsource en del, men du skal alligevel have i hvert fald en fornemmelse for alt fra det grafiske over det tekniske til selve markedsføringen.

I praksis betyder det, at du bliver god til søgemaskineoptimering, WordPress, konverteringsoptimering og en lang række andre online kvalifikationer, der er meget efterspurgte.

Og på den måde får du den perfekte online marketing uddannelse, der ikke kan købes for penge.

Så hvis du på sigt beslutter dig for, at du enten vil ansættes eller være konsulent indenfor et online marketing område, så er du langt foran alle de andre, som har en teoretisk uddannelse fra et eller andet universitet.

Er der ingen ulemper?

Er det hele bare ”lutter lagkage”? Nej, naturligvis er der også nogle udfordringer ved at være affiliate marketer.

Dem kan du læse om i mit indlæg om 10 udfordringer ved affiliate marketing. Her vil jeg også forsøge at komme med et bud på, hvordan du bedst muligt kommer udenom disse udfordringer.

En reaktion

 1. Jamen det er jo så sandt, som det er sagt. Jeg elsker personligt at arbejde med affiliate marketing, og der skal da gå meget galt, før jeg har tænkt mig at lægge det på hylden.

  Det er gået hen og blevet min hobby, og når man kan tjene penge på den, så er det jo bare fantastisk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Min Bucket-Liste
 • Besøge 100 lande (besøgt 106) (januar 2020)
 • Bestige Kilimanjaro
 • Se kirsebærtræerne blomstre i Japan
 • Trekke til Mount Everest Base Camp
 • Overnatte på et ishotel
 • Køre i tog fra Danmark til Tibet
 • Se Formel 1 i Monaco
 • Opleve karnevallet i Rio (igen) – og deltage
 • Rejse til øerne i Stillehavet
 • Se kæmpepandaer (marts 2015)
 • Køre i bil fra Danmark til Istanbul
 • Se nordlys (november 2016)
 • Sejle igennem Panama-kanalen
 • Køre Østersøen rundt i bil (august 2017)
 • Opleve fly lande og lette på Sint Maarten (marts 2016)
 • Se sneaber i Japan
 • Køre til Las Vegas ved skumringstid
 • Opleve en bjergetape i Tour de France (juli 2018)